неділю, 27 вересня 2009 р.

Відмінювання слова «коментар» у шаблонах blogger

16 коментарів:
Як зробити щоб у Blogger слово «коментар» змінювалось відповідно кількості коментарів: 1 — коментар, 2-3-4 — коментаря, 5 та більше( до першої сотні :) — коментарів
До чого захоплюючою справою виявилось таке, на перший погляд нудне, заняття, як допилювання стандартного шаблону Blogger. У інтернеті опубліковано безліч різноманітних «хаків» перепубліковувати їх було б невдячною справою. Все, що можна зробити зі стандартним Blogger Templates читайте на сторінці «Мої закладки» у розділі «Блоґґер з напильником».
Я ж додам кілька власних винаходів.
Завдяки дієвій участі tivasykа  та Sandy сира ідея набула завершеної форми, перевершивши початковий задум.
Народ з blogger team намагається зробити універсальні шаблони для всіх часів, мов, народів. Добрі наміри догодити всім призводять іноді до появи невластивих українській мові шаблонно-казенних конструкцій на зразок:
1 коментарі(в); 2 коментарі(в); 3 коментарі(в);
Хоч це не принципово, для блога цінніший зміст, багато хто читатиме його тільки через рідер, але не хотілося б псувати перше враження, а невідповідність числівнику залишає відчуття якоїсь «общаги», загальної «блогоферми».
Познущавшись кілька вечорів над шаблоном я з'ясував:
<b:if cond='умова'>Якщо виконується ця умова
   <дія/>              робити це
 <b:else/>             інакше
   <дія/>              це
 </b:if>               кінець для цієї умови

понеділок, 21 вересня 2009 р.

Читати далі…  — Стандартний cut в Блоггері

9 коментарів:
Як зробити приховування частини допису стандартними засобами blogger. Працює тільки у блогер-чернетки

Минулого тижня дійшла до мене блага вість, що нарешті, нарешті зроблено таки приховування частини допису під cut для блоґів на blogspot. Навіть застереження про можливість помилок, бо функцію обрізки допису додали у "блогер в чорнетці", не зіпсувала настрій.  Не таке вручну допилювали.
Як людина дуже азартна, я майже цілодобово просиджував за комп'ютером намагаючись примусити працювати новододану опцію як слід.
Здаюся. Не сдамся. Спочатку рішення уявлялося дуже простим: треба знайти відмінності між своїм та типовим шаблоном і перенести новий код до себе.
Завантажую «minima», розкриваю, дивлюся, ось:
Я її добив. Тепер працює.