пʼятницю, 31 жовтня 2008 р.

Декоративна поличка для плюшевих іграшок.

4 коментарів:

Таку невеличку поличку я повісив у передпокої, напроти вхідних дверей.
Відверто кажучи, практичної користі з неї не багато,  буде  де покласти дрібнички, які завжди губляться по кишенях. Запальничка, ліхтарик, дисконтні картки. Основне призначення - бути опорою і тлом для плюшевих іграшок, яких набралося вже багацько.
В пору по стінах розвішувати. Що я і зробив.
Конструкція, сподіваюсь, зрозуміла з фотографії.
Розміри не наводжу, вони значною мірою залежать від розміру іграшок. У мене ширина полички 50 мм , довжина сторони ячейки 120 мм. Матеріал - фанера, використав бокову стінку від шухляди старого письмового стола, розпилявши кожну бокову стінку вздовж електролобзіком. Поперечні пропили зробив на половину ширини рейки, попередньо розмітивши контур. Ширина пазу - трохи більше товщини фанери. Пиляємо так, щоб пропили опинився всередені контура паза.Два пропили і середину "вирабуємо", я скористався гострою викруткою, бо стаместка виявилась занадто широкою. Замість лаку,  відшліфовані шкуркою річечки, обклеїв прозорим скотчем.

суботу, 18 жовтня 2008 р.

Антидепресанти :) . Ексклюзивний значок - смайл.

2 коментарів:

Для покращання настрою у цей дощовий день зробимо собі ексклюзивний :) значок.
На все про все знадобиться п'ятнадцять хвилин вільного часу, веселий значок - смайл, не обов'язково саме такий як у мене, вмикайте фантазію.
Коси робимо з будь якого підручного матеріалу,наприклад можна зробити з ниток, або позичити пасмо волосся у старої ляльки. Моя дружина (власне, саморобний значок - смайл це її  ідея) скористалася кісками від заколки для волосся.
Що і як прикріпити гадаю зрозуміло з фото.
Ось і все. Вмілих рук та гарного настрою!

четвер, 16 жовтня 2008 р.

День міста. Виставка майстрів.

1 коментарів:
 Ювілейний день міста приємно вразив. Всі, хто приходили на відкриття пам'ятника Т.Г. Шевченко, потрапляли на виставку. Під відкритим небом на столах і стендах розіклали та порозвішували свої роботи вишивальниці, флористи, художники, гуртківці будинку юних техніків, та центру позашкільної роботи ( колишній будинок піонерів ). Не уявляв навіть як багато людей захоплюються творчістю, щось малюють, склеюють, майструють, не зважаючи на побутові клопоти, нестачу часу, фінансові проблеми. Здавалося б, зараз є можливість купувати будь які речі, сувеніри на найвибагливіший смак, але потреба творити щось власними руками не стала меншою, як не зникло мистецтво живопису з появою фотоапарата.